Skreddersyr blikk

Perfekt tilpasning har både funksjonelle og estetiske formål.

Når en blikkenslager utfører skreddersøm, innebærer det å tilpasse og lage metallprodukter etter spesifikke mål og behov for et bestemt prosjekt eller kunde.

Skreddersøm krever nøyaktig måling, tilpasning, og produksjon av komponenter som passer perfekt til formålet.  Perfekte tilpasninger er viktig både for gode løsninger og estetiske detaljer.

Hva innebærer skreddersøm

  • Måling og planlegging: Nøyaktig måling av området der metallkomponentene skal monteres og utvikling av arbeidstegninger
  • Materialvalg: Valg av passende metallmaterialer (som kobber, sink, stål, eller aluminium) basert på krav til holdbarhet, estetikk, og funksjon.
  • Tilpasning og produksjon: Kapping, bøying, og forming av metallplater og komponenter til nøyaktige dimensjoner.
  • Bruk av spesialverktøy og maskiner, som knekker, sakser, og sveiseapparater, for å forme metallet til ønsket design.
  • Installasjon: Montering av komponentene på stedet, som kan inkludere lodde- og sveiseprosesser for å sikre solide skjøter.

Eksempler

Eksempler på skreddersøm er spesialtilpassede tak- og fasadekomponenter som beslag, takrenner, nedløpsrør og båndtekking, samt dekorative elementer som gesimser og fasadeutsmykninger.

I tillegg omfatter skreddersøm interiørdetaljer som  rekkverk, og spesifikke metallmøbler og dekorative gjenstander, samt å tilpasse ventilasjonskanaler for optimal luftstrøm og energieffektivitet.

Verdien av skreddersøm

Skreddersøm gir perfekt tilpasning av komponenter og unike byggkonstruksjoner, økt estetisk verdi og forbedret funksjonalitet i form av drenering og motstandsdyktighet mot vær og slitasje.

– Flinke medarbeidere og et moderne verksted er nøkkelen for å møte spesifikke krav og ønsker fra kunder, sier Stig Johnsen, Steinkjer Blikk. Det sikrer også at resultatene blir både funksjonelle og estetisk tiltalende.