Hva gjør en blikkenslager?

En blikkenslager former metall til fasader og tak, lager ventilasjonsdeler og andre «klimatiltak».

En bikkeslager er en håndverker som arbeider med metall og andre såkalte tynnplateprodukter. Det vi til hverdags kaller blikk.

Bygger klimaskall

En viktig del av blikkenslagerens jobb dreier seg om å gjøre bygninger vanntette og unngå lekkasjer og vannskader. Tak- og fasadeprodukter i form av pipehatter, takrenner og beslag – for eksempel rundt vinduer – beskytter hus.

– Bygninger må tåle vær og vind, og ha et godt klimaskall. Samtidig som husene skal være enkle og vedlikeholde, og vakkre å se på, sier daglig leder Stig Johnsen i Steinkjer Blikk AS. Når det er ting som må skreddersys, repareres eller tilpasses spesielle forhold, bistår vi selvsagt med å finne løsninger og ta mål, når det er nødvendig.

Som håndverkere synes vi alltid det er faglig spennende å lage forseggjorte interiør og eksteriørdetaljer.

Ventilasjonsdeler

Blikkenslagere arbeider også med ventilasjon. Ventilasjon handler om å sikre godt inneklima i bygninger. Hvor mye luft skal ut og inn og hvor varmt eller kaldt skal det være.

– Moderne ventilasjon dreier seg om vifter og varmevekslere, og å lede luft i kanaler, sier Johnsen. Å bygge disse kanalsystemet er blikkenslageroppgaver. Har du dårlig inneklima i huset ditt, har det temmelig sikkert noe med luftstrømmer å gjøre, eller kanskje mangel på luftstrømmer.

– Vi i Steinkjer Blikk AS er en del av Ventilasjon og Inneklima gruppen (Vi-gruppen). Vi bygger opp det skjulte lufteanlegget, mens ventilasjonsingeniørene dimensjonerer og konstruerer det mekaniske og ventilasjonsteknikerne utfører driftsstøtte, vedlikehold og ettersyn på anlegg.

– Lurer du på om du har dårlig klimabeskyttelse eller inneklima? Ta kontakt så skal vi nok få sjekket ut saken, sier Johnsen.